Литургијско сабрање у Чуругу

У недељу, 6/19. новембра 2023. године, у храму Вазнесења Господњег у Чуругу, светом Литургијом је началствовао протојереј-ставрофор Жељко Матић, настојатељ храма Покрова Пресвете Богородице у Брчком, уз саслужење пароха чурушких. Благољепију свете Литургије, својим умилним појањем, допринели су чланови Црквеног хора „Свети Стефан Дечанскиˮ из Брчког и Црквеног хора „Вазнесење Господњеˮ из Чуруга.

На крају свете Литургије прота Жељко је захвалио Његовом Преосвештенству Епископу бачком господину др Иринеју на благослову да, у оквиру поклоничког путовања, црквени хор из Брчког посети Епархију бачку и учествује на светој Литургији у велелепном чурушком храму. Прота је сабраним верницима у Чуругу пренео молитвене поздраве Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског господина Фотија. Госте из Брчког поздравио је протојереј Милан Ђурић, настојатељ Световазнесенског храма у Чуругу, захвалио им на братској љубави и труду, те пожелео да поново дођу и са верницима из Чуруга поделе духовну радост заједничарења.

После свете Литургије, гости су посетили Топалов магацин у Чуругу, а потом је у Светосавском дому приређено послужење за све сабране. 

Print Friendly, PDF & Email