Храмовна слава у Бегечу

У уторак, 18/31. октобра 2023. године, на празник Светог апостола и јеванђелиста Луке, свечано је прослављена храмовна слава у Бегечу. Празнично бденије је служио протојереј-ставрофор Драгољуб Клисарић, парох бегечки.

На дан празника, светом Литургијом је началствовао протојереј Миодраг Шипка, архијерејски намесник новосадски први, уз саслужење свештенства Епархије бачке. По заамвоној молитви је извршен трократни опход око светог храма са поменом ктиторима и приложницима. После свете Литургије, прота Миодраг је уручио архијерејске грамате признања Драгану Ђуркићу, Браниславу Перићу, Марији и Стевану Филиповићу, Милану Татићу и породици Булић из Бегеча, које им је доделио Његово Преосвештенство Епископ бачки господин др Иринеј, за показану љубав према светој Цркви. Прота Миодраг је сабранима пренео молитвене жеље и благослов Преосвећеног владике Иринеја и одржао беседу о хришћанском животу. На крају богослужења, у порти храма је изведен пригодан програм који је припремила фолклорна група Удружења „Бегечка нанаˮ из Бегеча.

Вечерњим богослужењем је началствовао протојереј Жарко Благојевић, парох новосадски, уз саслужење свештенства Епархије бачке. После вечерњег је извршен чин благосиљања славских дарова које је принела кума Јелица Дубајић са породицом. Пригодну беседу је произнео протонамесник Игор Игњатов, парох футошки. Кумство за следећу годину су преузели Зоран и Милица Рајак из Бегеча. На крају је сабрани народ поздравио прота Драгољуб Клисарић, који је и захвалио локалној самоуправи на помоћи у радовима око нове расвете и партерног уређења порте.

Богослужењу су присуствовали госпођа Јасмина Обрадовић, народни посланик у Скупштини Србије, г. Игор Црнобарац, заменик градоначелника Града Новог Сада, г. Дејан Мандић, начелник градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, представници Месне заједнице Бегеч и други гости.

Print Friendly, PDF & Email