Слава Дечјег хора Црквене општине новосадске – Покров Пресвете Богородице

У петак, 30. септембра / 13. октобра 2023. године, у навечерје празника Покрова Пресвете Богородице, Дечји хор Црквене општине новосадске, који ове године прославља деценију постојања и рада, прославио је своју славу.  

У вечерњим часовима, у свечаној дворани Црквене општине новосадске, чин благосиљања славских дарова извршио је протојереј Милан Малинић, парох Успенског храма у Новом Саду. Чину је присуствовао и протојереј Миодраг Шипка, архијерејски намесник новосадски први, као и г. Никола Перваз, председник Црквене општине новосадске.

Након што је честитао празник и крсну славу, прота Милан је захвалио свима који доприносе да хор несметано делује и пожелео је срећан и благословен даљи рад хора, у славу Бога и Пресвете Богородице, рекавши: „И ове године смо се окупили овде да будемо покривени, да будемо окриљени, да будемо заштићени покровом Пресвете Богородице. Нека вам је благословено, драга децо и драги родитељи! Ваша деца узрастају певајући и славећи Бога и дружећи се са онима који то исто чине у овом времену, тешком и суровом. Ми их са поверењем гледамо како одрастају уздајући се да ће бити добри људи. Драга децо, наставите и даље да се трудите у овоме лепом и богоугодноме делу и да гласом проносите славу Божју“, рекао је прота Милан.  

Поруке захвалности свештеницима, председнику Црквене општине и родитељима упутила је, у име деце, као и у своје лично име, Милица Грубишић, диригент хора, истакавши значај велике подршке коју сви они пружају, а која доприноси томе да овај хор траје и узраста.    

После извршеног чина, за све присутне је приређено послужење.

Празнично славље је настављено сутрадан, на празник Покрова Пресвете Богородице, учешћем чланова хора на светој Литургији у храму Рођења светог Јована Претече на Детелинари у Новом Саду. Светом Литургијом је началствовао протојереј Миодраг Шипка, архијерејски намесник новосадски први, уз саслужење протојереја Милана Малинића. После свете Литургије, прота Миодраг је члановима Дечјег хора и хоровођи Милици Грубишић честитао славу и јубилеј – десетогодишњицу постојања, и пожелео им да још много година, у радости и јединству, поју Богу нашем, свима светима и Пресветој Мајци Божјој.

Print Friendly, PDF & Email