Епископ бачки примио амбасадора Руске Федерације у Републици Србији

Његово Преосвештенство Епископ бачки др Иринеј примио је у четвртак, 7. септембра 2023. године, у Владичанском двору у Новом Саду, Његову Екселенцију Александра Боцан-Харченка, амбасадора Руске Федерације у Републици Србији.

Током срдачног разговора о више актуелних тема Епископ бачки и амбасадор Руске Федерације у Србији су изразили задовољство због чврстих пријатељских односа између Републике Србије и Руске Федерације, који су утврђени духовним јединством Српске Православне Цркве и Руске Православне Цркве. Амбасадор Руске Федерације у Србији је том приликом захвалио Преосвећеном Епископу бачком на топлом пријему и срдачном разговору. Захваливши г. Александру Боцан-Харченку на посети, Епископ бачки Иринеј је истакао важност духовних веза и историјских братских односа српског и руског народа, посебно у контексту многобројних савремених изазова са којима се суочавамо.

Пријему у Владичанском двору у Новом Саду су присуствовали г. Андреј Темјашов, министар саветник у Амбасади Руске Федерације у Републици Србији, и госпођа Маргарита Комисарова, други секретар у Амбасади Руске Федерације у Републици Србији.

Print Friendly, PDF & Email