Слава храма Светих цара Константина и царице Јелене у Новом Саду

У суботу, 21. маја / 3. јуна 2023. године, на празник Светих цара Константина и царице Јелене, житељи новосадског насеља Грбавице свечано су прославили храмовну славу. Прослављање празника отпочело је празничним бденијем којим је началствовао протојереј-ставрофор Ђорђе Ђурђев, умировљени парох, уз саслужење свештенства Епархије бачке. После бденија, прота Ђорђе је сабраном верном народу честитао навечерје храмовне славе. Протојереј Марко Ђурић, парох храма на Грбавици, заблагодарио је присутним свештеницима на служењу и молитвеном присуству.

<

На дан празника, светом Литургијом је началствовао протојереј-ставрофор Ђорђе Ђурђев уз саслужење свештенства и ђаконства Епархије бачке. По прочитном јеванђелском зачалу, протојереј Миодраг Шипка, архијерејски намесник новосадски први, указао је верном народу на значај празника и хришћанског живљења. По заамвоној молитви извршен је чин благосиљања славских дарова, које је ове године, са љубављу у Господу, принео кум храмовне славе г. Војислав Гајић са својом породицом.

По отпусту свете Литургије, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког др Иринеја, додељене су архијерејске грамате признања заслужнима за градњу и улепшавање храма Светих цара Константина и царице Јелене у Новом Саду. Потом је протојереј-ставрофор Стојан Билић, настојатељ храма, заблагодарио ктиторима и добротворима на несебичној помоћи у изградњи храма, али и свима присутнима, подсећајући све сабране на досадашњи ток извођења радова, као и на планиране предстојеће радове. 

Print Friendly, PDF & Email