Деца из Епархије бачке обрадовала вршњаке са Косова и Метохије

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, Добротворна установа Епархије бачке „Владика Платон Атанацковићˮ је, у сарадњи са Катихетским одбором Епархије бачке, и ове године организовала васкршњу акцију прикупљања пакетића за децу са Косова и Метохије.

У акцији под називом „Деца – дециˮ учествовале су новосадске основне школе: „Светозар Марковић-Тозаˮ, „Никола Теслаˮ, „Милош Црњанскиˮ, „Душан Радовићˮ, „Иво Лола Рибарˮ, „Јожеф Атилаˮ, „Прва Војвођанска бригадаˮ, „Ђорђе Натошевићˮ, „Доситеј Обрадовићˮ, „Ђура Даничићˮ, „Иван Гундулићˮ, „Бранко Радичевићˮ и „Коста Трифковићˮ; као и средње школе: Гимназија „Јован Јовановић Змајˮ, Средња машинска школа и приватна Медицинска школа „Доситеј Обрадовићˮ из Новог Сада. У акцији су учествовале и основне школе „Десанка Максимовићˮ из Бачке Паланке, „Ђура Јакшићˮ из Каћа, „Вељко Влаховићˮ из Крушчића, „Иса Бајићˮ и „Петефи бригадаˮ и секција „Чувајмо Светосављеˮ при предшколској установи „Бамбиˮ из Куле. Прикупљено је преко 1600 пакетића, које су ученици са својим родитељима и вероучитељима паковали и украшавали, чиме су деца из Епархије бачке поново показала неизмерну љубав према својим вршњацима са Косова и Метохије.

Његово Преосвештенство Епископ бачки господин др Иринеј је у оквиру поменуте добротворне акције даривао децу из Основне школе „Шарски одредˮ у селу Севце, у Општини Штрпце.

Прикупљени пакетићи су превезени возилом Епархије рашко-призренске на Косово и Метохију и преко Канцеларије за добротворни рад Епархије рашко-призренске подељени су деци школског и предшколског узраста у местима Косовска Каменица, Босце, Ајновце, Стрезовце, Бушинце, Бољевце, Прилуже, Племетина, Бабин мост, Граце, Брњица, Црквена водица, Велика Хоча, Ораховац, Косовска Витина, Могила и Бинач.

Протонамесник Лазар Мајсторовић

Print Friendly, PDF & Email