Отпочеле Спасовданске свечаности у Суботици

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, у Световазнесенском храму у Суботици, у четвртак, 18. маја 2023. године, концертом хорске музике су започеле Спасовданске свечаности, које заједнички организују Српска православна црквена општина суботичка и хор ,,Свети Роман Мелодˮ, уз подршку Града Суботице.

Протонамесник Иван Спасевски, настојатељ Световазнесенског храма и председник црквеног хора ,,Свети Роман Мелодˮ, пригодним речима је поздравио присутне и истакао да је радост велика, јер се овогодишње Спасовданске свечаности организују у години великог јубилеја – три века од изградње храма Вазнесења Господњег, који за све ове године представља снагу и уточиште православним верницима у Суботици, по чему је и названа изложба која је била уприличена током Недеље Православља у просторијама Српског културног центра ,,Свети Саваˮ.

У програму су учествовали хор Српског културног центра ,,Свети Саваˮ из Суботице под вођством професора Немање Мандарића, Црквени мушки ансамбл ,,Свети Симеон Богопримацˮ из Сремских Карловаца чији диригент је Димитрије Косов, и хор ,,Свети Роман Мелодˮ из Суботице под диригентским вођством професора Драгане Николић. 

Print Friendly, PDF & Email