Свечана приредба поводом јубилеја храма у Сивцу

У суботу, 22. априла 2023. године, у дворани Дома културе у Сивцу, одржана је свечана приредба поводом јубилеја сто педесет година од освећења Светониколајевског храма у Сивцу. Прославу јубилеја организује Црквена општина сивачка са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја.

На почетку програма, чланице појачке групе при храму Светог апостола и јеванђелиста Марка у Кули отпојале су васкршњи тропар, Господи возвах и 150. псалам. Потом је присутне поздравио протонамесник Даниел Кобиљски, парох сивачки. У сарадњи са Домом културе, у програму су наступили чланови фолклорне секције разних категорија, који су уз пратњу оркестра извели игре из Шумадије и Београда. Поред фолклора, у програму су наступили солисти, женска и мушка певачка група који су изводили духовне и народне песме. Тачке у програму имали су и браћа Игор и Дарко Ковачевић. У паузи између тачака у шест слика презентован је историјат Светониколајевског храма и улоге свештеника кроз историју у просвети, јавном животу, као и парохијски живот.

Приредби су присуствовали господин Дамјан Миљанић, председник Општине Кула, господин Миленко Рајић, секретар Месне заједнице Сивац, часници Црквено-општинског управног одбора и верни народ Сивца.

Print Friendly, PDF & Email