Епархија бачка о нападу Милана Ст. Протића на владику Иринеја: Аутодеструктивни каубој-циркусант из пропалог петооктобарског циркуса

Поводом изјаве Милана Ст. Протића за N1info.rs против Епископа бачког Иринеја и Патријарха српског г. Порфирија, реаговали су из Епархије бачке.

За наш портал кратку изјаву је дао секретар Епархије бачке протојереј Владан Симић:

Могли су наћи неку прикладнију личност за напад на владику, патријарха и Цркву од аутодеструктивног каубоја-циркусанта из пропалог петооктобарског циркуса који данас служи антиправославним круговима  за привремено-повремене послове на разградњи бића и духовног идентитета српског народа. Шта друго мислити о човеку за кога је Косово и Метохија изгубљено и по чијем мишљењу Срби треба да се помире и признају такво стање.

И ова његова ангажована изјава само показује и доказује да је владика Иринеј рекао сушту истину и да су Патријарх српски и СПЦ на путу Истине, јер се одмах против њих оглашавају унапред обезбеђени промотери N1 неистине у улози својеврсних комесара Западних сила које неки упућени људи називају и „окултном олигархијомˮ. У интервјуу Преосвећеног влaдике Иринеја нема ни слова неистине и то их боли, па за почетак, по својој устаљеној пракси, прво шаљу у напад своју „лаку пешадијуˮ јер је она, иако плаћена, најјефтинији потрошни материјал. Када већ воли да дели савете, нека Протић изволи да чује макар један: За почетак, уместо дељења савета и препорука СПЦ и њеном патријарху и епископима требало би да дође себи и најпре са собом рашчисти ко је и шта је, јер „раб Божијиˮ, како себе назива, очигледно није.

Протојереј Симић је такође рекао да је Милан Ст. Протић показао коме припада и коме служи и „овом злобном изјавом за коју га, сасвим сигурно, нико од америчких медија инсталираних у Србији преко луксембуршке линије неће прозвати или позвати на одговорност због говора мржњеˮ.

Извор: https://www.novosti.rs

Print Friendly, PDF & Email