Свечано отворена Недеља Православља у Суботици

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, у понедељак, 3. априла 2023. године, у Српском културном центру ,,Свети Саваˮ, у свечаној дворани Задужбине Душана Радића у Суботици, свечано је отворена Недеља Православља.

Преносећи благослове Преосвећеног Епископа бачког господина др Иринеја, протојереј Душан Ђукић, архијерејски намесник суботички, отворио је овогодишњу Недељу Православља и том приликом поручио: ,,Ове године се сећамо великог јубилеја – три стотине година од почетка зидања храма Вазнесења Господњег у Суботици, који је у више наврата и више година страдао, али и васкрсавао за све оне који траже снагу и уточиште, јер је сваки храм снага и уточиште.ˮ Свечаном отварању присуствовало је свештенство, представници локалне самоуправе, чланови Српског културног центра ,,Свети Саваˮ и верни народ.

Овогодишњи програм Недеље Православља посвећен је великом јубилеју – три века од почетка градње храма Вазнесења Господњег у Суботици, најстаријег верског објекта у Суботици, те је у оквиру свечаног отварања уприличена и изложба под називом ,,Снага и уточиште – 300 година храма Светог Вазнесења Господњег у Суботициˮ, аутора Горана Болића, конзерватора и рестауратора. 

Програм Недеље Православља, који ће и ове године бити пропраћен богатим културним, историјским и духовним садржајем, трајаће до 8. априла 2023. године.

Print Friendly, PDF & Email