Одржана седница Епархијског савета и Епархијског управног одбора Епархије бачке

У суботу, 25. марта 2023. године, одржана је редовна годишња седница Епархијског савета и Епархијског управног одбора Епархије бачке.

После јутарњег богослужења и свете Литургије у Саборном храму у Новом Саду, поводом одржавања заједничке седнице Епархијског савета и Епархијског управног одбора Епархије бачке, Епископ мохачки г. Дамаскин, викар Епископа бачког, служио је чин призива Светога Духа, уз саслужење свих архијерејских намесника Епархије бачке, у присуству осталих чланова наведених епархијских тела.

После одслуженог чина призива Светог Духа, присутнима у Саборном храму обратио се Преосвећени владика Дамаскин, који је рекао: „Сабрали смо се данас, по благослову Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина Иринеја, нашега заједничкога духовнога оца и архипастира, на редовно годишње заседање епархијских црквено-административних тела – Епархијског савета и Епархијског управног одбора. После служења свете Литургије призвали смо благодат Светога Духа на све нас који смо чланови тих тела, да на нас дође дух страха Божјега, дух мудрости, дух разума, дух смирења и кротости, дух љубави, како бисмо учинили да данашњи наш рад буде на добро и на корист Епархије бачке, наше свете Цркве, нашега народа и наше Отаџбине. Нека Господ благослови наше данашње сабрање и наш рад, на многаја и благаја љета!ˮ

Радни део седнице Епархијског управног одборa и Епархијског савета Епархије бачке одржан је у свечаној дворани Црквене општине новосадске. На седници су размотрени сви аспекти духовног и материјалног деловања у Епархији бачкој. Анализирани су извештаји о делатностима свих епархијских установа Епархије бачке.

На крају заседања, Епископ бачки др Иринеј је заблагодарио Епископу мохачком г. Дамаскину и присутним члановима Епархијског савета и Епархијског управног одбора на љубави и уложеном труду у вршењу одговорне службе.

Print Friendly, PDF & Email