Пројекција филма и предавање у Жабљу

У галерији Општинске народне библиотеке „Вељко Петровићˮ у Жабљу, у четвртак, 22. децембра 2022. године, у присуству многобројних верника, приказан је филм Деца бесмртности, а потом је протојереј-ставрофор Бранко Ћурчин одржао предавање о Погрому 1942. године.

Филм Деца бесмртности је реализовала Телевизијска продукција Епархије бачке поводом седамдесете годишњице од Погрома у Бачкој. Као наратор филма који нас води кроз страхоту ледених дана те давне 1942. године, појављује се протојереј-ставрофор Бранко Ћурчин. Као један од потомака пострадалих у Погрому у Бачкој, прота Бранко је после пројекције филма изнео лична искуства и запажања о злу које се десило пре осамдесет година. У свом излагању, као православни хришћанин и свештеник, осврнуо се на то шта нам Црква, која у овом мученичком страдању препознаје светитељство, дарује кроз страдање у овом свету.

Пројекција филма и предавање су организовани у склопу тродневних свечаности поводом обележавања осамдесете годишњице од злогласног Погрома у Бачкој 1942. године. Свечаности организују Црквена општина жабаљска и Општинска народна библиотека „Вељко Петровићˮ у Жабљу.

Print Friendly, PDF & Email