Слава параклиса у Клиничком центру Војводине

У понедељак, 18/31. октобра  2022. године, на празник Светог апостола и јеванђелиста Луке, служена је света Литургија у параклису при Клиничком центру Војводине у Новом Саду, који је посвећен овом апостолу.

Светом Литургијом је началствовао протонамесник Александар Игњатов, настојатељ храма Светих Кирила и Методија на Телепу у Новом Саду, уз саслужење протојереја Бранислава Мркића, настојатеља болничког храма. За певницом је појао верни народ, међу којима је било и студената и лекара специјалиста.

Отац Александар је после прочитаног јеванђелског одељка поучио сабрани верни народ о значају свете Литургије и наше истинске вере у Господа Христа и нагласио је улогу светог апостола Луке, који је својим интелектуалним и лекарским вештинама помагао потребитима свога времена.

По прочитаној заамвоној молитви сви окупљени су, уз појање тропара и кондака, изашли у двориште капеле, где је извршен чин благосиљања славских дарова − колача и кољива. На самом крају сабрања, прота Бранислав је срдачно заблагодарио оцу Александру на његовој искреној и братској љубави, затим породици Леђанац, овогодишњим кумовима храмовне славе, као и окупљеном верном народу на љубави и помоћи у припремама за прославу славе капеле при Клиничком центру Војводине. У порти параклиса, трудом и љубављу кумова, за све присутне је припремљено послужење.

Print Friendly, PDF & Email