Путовање ученикâ православног катихизиса

У суботу, 29. октобра 2022. године, Црквена општина бачкопаланачка је организовала путовање за ученике верске наставе који су награђени током ликовног и литерарног конкурса, одржаног за време трајања манифестације „Под Покровом Богородицеˮ у Бачкој Паланци. На конкурсу су учествовали ученици свих основних и средњих школа архијерејског намесништва бачкопаланачког.

Предвођени презвитером Радованом Маљковићем, парохом бачкопаланачким, и ђаконом Бранком Баталом, ученици и њихови вероучитељи су прво посетили Сомбор, где су у свечаној дворани Жупаније присуствовали историјском казивању и предавању о граду Сомбору. Потом су се упутили у Светогеоргијевски храм, где их је дочекао ђакон Желимир Ацан, који је ђаке подучио о историјату храма и новопросијавшем свештеномученику проти Димитрију Бокшану.

Ученици су затим посетили Суботицу, где их је у храму Вазнесења Господњег дочекао ђакон Лазар Ђачић, који им је представио историјат храма. После окрепљења, ученици су посетили Зоолошки врт у Палићу, где су имали прилику да виде разне животиње и уживају у природи. У поподневним часовима, духовно окрепљени и пуни утисака, ученици су се упутили кућама.

Print Friendly, PDF & Email