Најава: Славски дани у Будисави

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, Српска православна Црквена општина и Управа парохије у Будисави, у оквиру прославе храмовне славе – Сабора српских светитеља – организују два предавања и ликовну колонију.

Прво предавање биће одржано на платоу испред храма, у уторак, 6. септембра 2022. године, у 19 часова, после вечерњег богослужења. Предавање ће одржати протојереј Александар Брашанац, парох при Светониколајевском храму у Каћу, на тему „Парохијски и породични живот православног свештеника”.

Друго предавање биће одржано у четвртак, 8. септембра 2022. године, у 19 часова, после вечерњег богослужења, на платоу испред храма. Предавање ће одржати архимандрит др Клеопа Стефановић, настојатељ Световаведењске обитељи у Сремским Карловцима, на тему „Хришћанин у савременом свету”.

У суботу, 10. септембра 2022. године, од 10 до 16:30, у порти храма биће одржана ликовна колонија, на чијем затварању ће учествовати књижевници који ће говорити поезију. У 18 часова празнично бденије уочи храмовне славе.

У недељу, 11. септембра 2022. године, на дан храмовне славе, света Литургија у 9 часова. После свете Литургије културно-уметнички програм. У 18 часова вечерње са благосиљањем славских дарова.

Print Friendly, PDF & Email