Прослава светог Рафаила Шишатовачког у Горњем Ковиљу

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, у суботу, 21. августа / 3. септембра 2022. године, у Горњем Ковиљу је свечано прослављен празник светог свештеномученика Рафаила Шишатовачог.

У навечерје празника, бденије је служио протојереј-ставрофор Иван Вачик, парох гардиновачки, уз саслужење свештенства Епархије бачке.

На светој Литургији на дан празника је началствовао протојереј Бранислав Мркић, архијерејски намесник новосадски други, уз саслужење протонамесника Стојана Марића, пароха лочког, и презвитера Живка Рајиновића, пароха горњоковиљског. Прота Бранислав је поучио верни народ пригодном беседом о животу светог Рафаила Шишатовачког и значају његовог молитвеног прослављања, честитајући свима данашњи празник.

Посебна радост и украс литургијског сабрања било је присуство и активно учествовање великог броја деце предшколског и школског узраста који су се причестили Телом и Крвљу Господњом. После заамвоне молитве, освећени су славски дарови, а после свете Литургије подељене су награде деци која су ликовним радовима на тему „Пејзажи нашег Ковиљаˮ, учествовала у манифестацији „Дани светог Рафаила Шишатовачкогˮ. После доделе награда и пригодних поклона дечици, у дворани Светосавског дома у Горњем Ковиљу, уследио је културно-уметнички програм, на коме су наступили: Певачки етно-састав Фолклорног ансамбла „Лаза Костићˮ, Музичка радионица „Ковиљеˮ и ученици Основне школе „Лаза Костићˮ из Ковиља.

Print Friendly, PDF & Email