Увођење у дужност нових пароха Саборног храма у Новом Саду

У понедељак, 4. јула 2022. године, после вечерњег богослужења у храму Светог великомученика Георгија у Новом Саду, уведени су у дужност нови пароси наведеног храма.

У присуству Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина Иринеја, протојереј Миодраг Шипка, архијерејски намесник новосадски први, прочитао је одлуке Преосвећеног владике о постављењу протонамесника Велимира Врућинића, досадашњег пароха и настојатеља храма Светих Кирила и Методија у Новом Саду, за пароха и настојатеља Светогеоргијевског храма у Новом Саду, и о постављењу протојереја Бранета Миловца, досадашњег пароха и настојатеља Алмашког храма, за пароха Светогеоргијевског храма у Новом Саду.

У име свештенства и верног народа новим паросима Саборног храма је на постављењу честитао архијерејски намесник први, а потом су отац Велимир и отац Бране заблагодарили Преосвећеном владици Иринеју на указаном поверењу и части. Честитајући новим паросима Саборног храма, Преосвећени владика Иринеј им је пожелео даљи плодоносан рад на Њиви Господњој.

Print Friendly, PDF & Email