Најава: Световасилијевско духовно вече у Гајдобри

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, Црквена општина у Гајдобри, у оквиру свечаности поводом престоног празника храма Светих апостола Петра и Павла у Гајдобри, организује Световасилијевско духовно вече на којем ће бити приказан документарни филм „Свети Василије Острошки – сведок Васкрсењаˮ, аутора катихете Бранислава Илића.

После приказивања филма који је настао поводом 350-годишњице упокојења Острошког чудотворца, предавање на тему „Диван је Бог у светима својим – светитељи као примери правоживљаˮ одржаће катихета Бранислав Илић и Милица Мишић, иконописац из Београда.

Духовно вече ће бити одржано у недељу, 10. јула 2022. године, са почетком у 19 часова, у читаоници Месне заједнице у Гајдобри.

Будући да су пароху гајдобранском на духовно старање поверена два храма, храм Светих апостола Петра и Павла у Гајдобри и храм Светог Василија Острошког у Новој Гајдобри, овим световасилијевским сабрањем Црквена општина гајдобранска даје свој допринос молитвеном обележавању великог јубилеја који се већ другу годину прославља на нивоу наше помесне Цркве – 350 година од упокојења светог и богоносног оца нашег Василија Острошког.

Црквена општина у Гајдобри позива верни народ Гајдобре и осталих места Богом чуване Епархије бачке да својим присуством узме учешће и обогати ово молитвено-катихетско вече у сусрет храмовној слави, а у славу и част светога Василија Острошког.

Световасилијевско духовно вече у Гајдобри

Print Friendly, PDF & Email