Увођење у дужност новог пароха у Србобрану

У навечерје молитвеног празновања светог апостола Јуде, брата Господњег по телу, преподобног Пајсија Великог и светог Јована Шангајског, 18. јуна / 1. јула 2022. године, вечерње богослужење у Светобогојављенском храму у Србобрану служио је протопрезвитер Владислав Пајић, архијерејски намесник бечејски, уз саслужење протопрезвитера Жарка Благојевића и презвитера Србољуба Срдића. 

После отпуста, отац Владислав је прочитао одлуке Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, којима се досадашњи парох друге србобранске парохије, отац Жарко, разрешава парохијске дужности у Србобрану и поставља за пароха четврте парохије при Световазнесенском храму на Клиси у Новом Саду, а досадашњи парох молски, отац Србољуб, поставља за пароха друге србобранске парохије.

Отац Владислав је поздравио сабране вернике пожелевши оцу Србољубу и оцу Жарку свако добро и благослов од Господа и успешно пастирско служење на новим парохијама. Заблагодаривши Господу, отац Србољуб је захвалио Преосвећеном владици Иринеју на благослову, указаној части и поверењу, а сабраном народу на топлој добродошлици.

Print Friendly, PDF & Email