У Пивницама одржана прва Видовданска дечја ликовна колонија

Уочи празника Видовдана, у понедељак, 27. јуна 2022. године, у порти Светоуспенског храма у Пивницама је одржана прва Видовданска дечја ликовна колонија у којој је учествовало више од двадесеторо деце, узраста од седам до дванаест година.

Учесници ликовне колоније као узор за рад имали су познато дело сликарке Надежде Петровић на којој су приказани мотиви манастира Грачанице и косовских божура. Колонијом су координирали парохијани Слађана Обенг и сликар Борислав Ђукић, који су од сопствених средстава обезбедили прибор за рад. Дечји радови биће изложени у Светосавској дворани при Светоуспенском храму у Пивницама до недеље, 3. јула 2022. године, када ће, после свете Литургије, бити уприличена Видовданска дечја академија, а у оквиру Данâ Пивница, које организује Матица словачка у Пивницама, од 1. до 3. јула текуће године.

На Видовдан, 15/28. јуна 2022. године, по завршетку свете Литургије у Светоуспенском храму приређена је Духовна академија на којој су учествовали парохијани заједно са децом, изводећи косовско-метохијске песме.

Print Friendly, PDF & Email