Епископ бачки др Иринеј присуствовао добротворном концерту у Новом Саду

Његово Преосвештенство Епископ бачки господин др Иринеј присуствовао је на Видовдан, у уторак, 28. јуна 2022. године, добротворном концерту Павлине Радовановић из Ораховца. Концерт је приређен у организацији Матице српске и Покрајинске владе, на сцени „Пера Добриновићˮ у Српском народном позоришту у Новом Саду. Добротворни концерт је организован са жељом да прикупљена средства буду даривана цркви Успења Пресвете Богородице у Ораховцу, за потребе осликавања храма.

На концерту је наступила дванаестогодишња Павлина Радовановић из Ораховца, изводећи српске народне песме са Косова и Метохије. Концерт је, символично, у контексту празника Видовдана, отворен и затворен песмом „Видовданˮ. На концерту су поред Павлине, као гости, наступиле групе Фенечки бисери и Београдски синдикат. Програм је водила госпођа Бранка Марковић, која је публику упознала са Павлином, њеним одрастањем у Ораховцу, самим Ораховцем, црквом Успења Пресвете Богородице у Ораховцу, њеним историјатом, богатством и значају за српски народ у Ораховцу, али и жељи и потреби Ораховчана да храм буде осликан.

По завршетку програма, Павлина Радовановић добила је благослов од Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја и даривала Његово Преосвештенство песмом Гаврила Кујунџића „Ораховцу, башто рајскаˮ, записаном у калиграфији.

На добротворном концерту присуствовали су, поред Епископа бачког др Иринеја, и господа професор др Драган Станић, председник Матице српске, и Селимир Радуловић, управник Библиотеке Матице српске, свештенство и ђаконство Епархије бачке, као и многобројна публика.

Print Friendly, PDF & Email