Епископ бачки Иринеј примио у посету бивше студенте Православног богословског факултета Универзитета у Београду

У уторак, 14. јуна 2022. године, у свечаној дворани Црквене општине новосадске, Његово Преосвештенство Епископ бачки господин др Иринеј примио је у посету бивше студенте Православног богословског факултета Универзитета у Београду, предвођене протојерејем-ставрофором Јованом Милановићем, ректором Богословије Светог Арсенија Сремца у Сремским Карловцима, протођаконом Радомиром Врућинићем, ректором Богословије Светога Саве у Београду, и професором др Ненадом Милошевићем, редовним професором на Катедри за литургику на Православном богословском факултету Универзитета у Београду.

Осим студената, присуствовали су свештеници и ђакони из више епархија Српске Православне Цркве, некадашњи студенти Богословског факултета који су за време студијâ вршили дужност појаца и црквењака у параклису Светога Јована Богослова при наведеном факултету.

Преосвећени владика Иринеј је гостима пожелео добродошлицу, истакавши, поред oсталог, да богослужење представља саму срж живота Цркве, те да и сама теологија треба увек да се темељи на богослужбеном животу Цркве.  

У име присутног свештенства, професорâ и бивших студената, речи благодарности поводом срдачног пријема упутио је Његовом Преосвештенству Епископу бачком протојереј-ставрофор Јован Милановић, заблагодаривши Преосвећеном владици Иринеју и на духовној подршци и љубави коју је свагда указивао студентима Православног богословског факултета у Београду.

Пријему су присуствовали протојереј Миодраг Шипка, архијерејски намесник новосадски први, и протојереј Милош Стојановић, секретар Црквене општине новосадске.      

Print Friendly, PDF & Email