Увођење у дужност новог пароха у Карађорђеву

У четвртак, 9. јуна 2022. године, у храму Светог великомученика кнеза Лазара у Карађорђеву код Бачке Тополе, вечерње богослужење служио је протојереј Душан Ђукић, архијерејски намесник суботички, уз саслужење протонамесника Далибора Ратника, пароха чантавирског, и презвитера Дејана Новаковића.

После вечерњег богослужења, прота Душан је прочитао одлуку Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, којом је за новог пароха у Карађорђеву постављен презвитер Дејан Новаковић. Прота Душан је упутио речи добродошлице новопостављеном пароху, са жељом да са успехом служи на повереној му парохији, да му служење буде на славу Господу, на радост Епископу и браћи свештеницима, те да буде добар пастир верном народу у Карађорђеву. Прота је захвалио и протонамеснику Далибору Ратнику на досадашњем опслуживању карађорђевачке парохије.

Презвитер Дејан Новаковић је заблагодарио Преосвећеном владици Иринеју на благослову, указаном поверењу и части, као и својој сабраћи и верном народу на речима добродошлице, уз обећање да ће настојати да оправда поверење Епископа бачког на повереној му парохији.

Print Friendly, PDF & Email