Празник светих мученика сурдуличких у Алмашком храму у Новом Саду

Богослужбена прослава светих мученика сурдуличких у Алмашком храму у Новом Саду отпочела је вечерњом службом, у суботу, 28. маја 2022. године. Вечерње са петохлебницом је служио протонамесник Александар Игњатов, парох при Светосавском храму у Новом Саду, уз саслужење протојереја Бранета Миловца, настојатеља Алмашког храма, и јереја Александра Поповића, сабрата истог храма. По датом отпусту, у име присутних свештенослужитеља и верног народа, отац Александар Игњатов је срдачно честитао празник посвећен мученицима сурдуличким свештеном братству и парохијанима Алмашког храма, а братски отпоздрав, уз благодарност на љубави и учешћу у богослужењу, упутио је протојереј Бране Миловац. После вечерњег, професор др Чедомир Антић одржао је предавање на тему „Мученици и хероји Старе Србијеˮ.

[carousel_slide id=’49411′]

На дан празника, свету Литургију је служио протојереј-ставрофор Стојан Билић, парох Саборног храма у Новом Саду, уз саслужење свештеникâ и ђакона. Прота Стојан је у својој беседи објаснио смисао јеванђелског зачала и свима присутнима честитао празник. По заамвоној молитви, извршен је чин благосиљања славских дарова. После отпуста, прота Стојан је срдачно поздравио све сабране, пожелевши им свако добро и благослов Божји.

Светој Литургији је присуствовала професор др Весна Туркулов, а у име кумова славе, Културно-уметничког друштва „Вила“, присуствовали су чланови породице Милованчев.

Print Friendly, PDF & Email