Верници из Новог Сада и Ветерника на поклоничком путовању

У светлости Празника над празницима, Васкрсења Христовог, у суботу и недељу, 14. и 15. маја 2022. године, у организацији Службе за поклоничка путовања Епархије бачке Светињама у походе, верни народ из Ветерника и Новог Сада походио је светиње у епархијама Рашко-призренској и Жичкој. Вођа пута био је презвитер Лазар Мајсторовић.

У суботу, 14. маја, поклоници су посетили манастир Црну Реку, где су се причестили на светој Литургији. После трпезе љубави, посетили су манастире Ђурђеве Ступове и Сопоћане и Петрову цркву код Новог Пазара.

У недељу, 15. маја, верници су посетили манастир Градац, где су присуствовали светој Литургији и причестили се, а после свете Литургије, за време послужења у манастирској порти, са великом пажњом су саслушали сведочанство штићеника терапијске заједнице „Земља живихˮ. После трпезе љубави у манастиру Градац, ходочасници су походили манастире Студеница и Жича.   

Захвални Христу Васкрслом за ове предивне дане и поклоничко путовање, укрепљени у вери, нади и љубави, ходочасници су у вечерњим часовима стигли у своје домове.

[carousel_slide id=’48404′]
Print Friendly, PDF & Email