У Оџацима одржано предавање о женама мироносицама

У сусрет празнику Спаљивања моштију Светога Саве, првог српског архиепископа, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, у Оџацима се од 4. до 12. маја 2022. године одржавају Светосавски дани.

У оквиру манифестације, у недељу, 8. маја 2022. године, у крипти Светосавског храма, протонамесник Игор Игњатов, парох футошки, одржао је предавање на тему „Жене мироносице – веснице Христовог Васкрсења”. Презвитер Игор Игњатов је том приликом истакао да, попут жена мироносица, и сав народ у Цркви треба да служи Богу с љубављу, јер се на тај начин љубав само умножава.

Свечана прослава храмовне славе отпочеће у понедељак, 9. маја, празничним бденијем у 18 часова. На дан празника Спаљивања моштију Светога Саве, у уторак, 10. маја, света Литургија ће почети у 9 часова, а вечерње богослужење са чином благосиљања славских дарова у 18 часова, после чега следи културно-уметнички програм. У четвртак, 12. маја, у Светосавском храму у Оџацима биће служена света Тајна јелеосвећења у 18 часова.

[carousel_slide id=’47748′]
Print Friendly, PDF & Email