Исповест свештенства архијерејског намесништва новосадског првог

У понедељак, треће седмице Часног поста, 8/21. марта 2022. године, у Саборном храму у Новом Саду, протонамесник Горан Димић, парох Саборног храма, служио је јутрење, часове и изобразитељну. Богослужењима је молитвено присуствовао Његово Преосвештенство Епископ мохачки господин Дамаскин.

После јутарњег богослужења, светој Тајни исповести приступили су Његово Преосвештенство Епископ бачки господин др Иринеј, свештеници и ђакони архијерејског намесништва новосадског првог. По благослову Преосвећеног владике Иринеја, свету Тајну исповести је извршио протопрезвитер-ставрофор Слободан Марковић, умировљени парох косјерићки.

После исповести, прота Слободан је пожелео свештеницима и ђаконима архијерејског намесништва новосадског првог да преостало време Часног поста достојно изнесу и да у радости дочекају празник Христовог Васкрсења. Епископ мохачки Дамаскин заблагодарио је проти Слободану на труду и духовној бризи, те му пожелео снаге и здравља од Господа и да још много година служи Богу.

Духовно сабрање настављено је у свечаној дворани Црквене општине новосадске, где су новосадски свештеници и ђакони, у присуству Преосвећеног владике Дамаскина и проте Слободана, провели душекорисно време у разговору на духовне и пастирске теме.

[carousel_slide id=’44276′]

Print Friendly, PDF & Email