Освећени крстови за храм Вазнесења Господњег у Кулпину

У Недељу о митару и фарисеју, на молитвени спомен светих бесребреника Кира и Јована, 31. јануара / 13. фебруара 2022. године, у храму Вазнесења Господњег у Кулпину, свету Литургију је служио презвитер Зоран Регодић, надлежни парох.

По завршетку свете Литургије, по благослову Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, отац Зоран је извршио чин освећења крстова за храмовни торањ и параклис на православном гробљу у Кулпину. Крстови и комплетна обнова торња са израдом од материјала булата (позлаћени прохром) дар су породице Накић из Кулпина.

Сабранима у Световазнесенском храму отац Зоран је прочитао текст повеље, а затим им се обратио бираним речима. У свом обраћању отац Зоран је истакао да је хришћански живот крстоносан и да је ово један историјски тренутак за кулпинску парохију. Благодарећи Богу и Његовом Преосвештенству Епископу бачком на благослову и указаној части, отац Зоран је у име свих парохијана захвалио породици Накић на несебичној љубави и труду који показују према Цркви. После обраћања, крст је постављен на храмовни торањ, дајући кулпинској светињи посебну лепоту.

[carousel_slide id=’43029′]

Print Friendly, PDF & Email