Упокојио се у Господу Станимир Панић

У уторак, 8. фебруара 2022. године, на дан свештеног спомена преподобних Ксенофонта и Марије, у поподневним часовима, у деведесет првој години живота упокојио се у Господу Станимир Панић, дугогодишњи председник Црквене општине у Локу.

Рођен је 7. јуна 1931. године, у Локу, од оца Ђуре и мајке Десанке, рођене Коледин, као најмлађе, пето дете. Станимир врло рано у детињству остаје без оца, који је пострадао 1942. године у злогласном Погрому, спроведеном на територији шајкашке области. У браку са супругом Љубицом имао је сина протојереја-ставрофора Радивоја Панића, свештеника при храму Светог Саве у Београду.

Од малих ногу стасава у храму у Локу, а на дужности председника Црквене општине у Локу био је пуних шездесет година. Са ове дужности се на лични захтев повукао 2019. године, оставши почасни члан Црквеноопштинског управног одбора. Учествовао је у снимању филма Деца бесмртности, у којем је на потресан начин сведочио о страдању свога оца у Погрому.

Заупокојна Литургија поводом упокојења новопрестављеног слуге Божјег Станимира Панића биће служена у четвртак, 10. фебруара 2022. године, са почетком у девет часова, у храму Светог пророка Илије у Локу, а у наставку ће бити служено опело.

Вечан ти спомен, блаженства достојни, драги наш брате Станимире!

Сведочанство блаженопочившег Станимира Панића о Погрому у Бачкој, снимљено у филму Деца бесмртности

Print Friendly, PDF & Email