У Сомбору одржана смотра црквених хорова

У суботу, 25. децембра 2021. године, у организацији Црквене општине сомборске и Црквеног хора „Свети цар Константин и царица Јелена”, у храму Светог великомученика Георгија у Сомбору, одржана је смотра црквених хорова под називом „Све што дише, нека хвали Господа!”.

На смотри су учествовали: Дечја појачка група при храму Светог великомученика Георгија, којом диригује Влада Ђурковић, Црквени хор „Преподобни Роман Слаткопојац” из Панчева, којим диригује Даница Младеновић, и Црквени хор „Свети цар Костантин и царица Јелена” из Сомбора, којим диригује Милан Радишић. На програму су била дела византијске, српске и руске духовне православне хорске музике. На крају смотре, протонамесник Срђан Нешић, секретар Црквене општине сомборске, захвалио је гостима и поделио им захвалнице. У нади да ће се и убудуће хорови састајати на овом месту, учесници су смотру завршили заједничким појањем химне Светом Сави. Смотру су помогли Град Сомбор и Министарство правде Републике Србије.

У Недељу светих Праотаца, 26. децембра, црквени хорови из Панчева, Сомбора и Суботице су заједно појали на светој Литургији у храму Светог великомученика Георгија у Сомбору. Светом Литургијом је началствовао протонамесник Саво Николић, архијерејски намесник сомборски, уз саслужење презвитера Илије Анђелића, пароха суботичког, и ђакона Александра Верића.

[carousel_slide id=’40267′]

Print Friendly, PDF & Email