Црквени хорови Епархије бачке на хорском фестивалу у Сарајеву

У суботу, 27. новембра 2021. године, црквени хорови „Свети цар Константин и царица Јеленаˮ из Сомбора, „Свети великомученик Георгијеˮ из Бечеја и „Свети Роман Мелодˮ из Суботице узели су учешће на трећем Хорском фестивалу „Дани Слогеˮ у Источном Сарајеву. Фестивал је одржан у организацији Српског пјевачког друштва „Слогаˮ из Сарајева, уз свесрдну помоћ Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву и Матичне библиотеке Источно Сарајево. Поред домаћинâ и наведених хорова Епархије бачке, учешће су узели и хорови из Епархије захумско-херцеговачке.

Чланови црквених хорова Епархије бачке поклонили су се моштима свете Текле у старој православној цркви Светог архангела Михаила у Сарајеву, а посетили су и древна српска здања града Сарајева.

У Саборном храму у Сарајеву, у недељу 15/28. новембра 2021. године, учесници фестивала су појали на светој архијерејској Литургији на којој је началствовао Његово Високопреосвештенство Митрополит дабробосански г. Хризостом, уз саслужење свештенства и ђаконства Митрополије дабробосанске и свештенства Епархије бачке. После свете Литургије, Митрополит дабробосански г. Хризостом је уприличио пријем за свештенство и диригенте хорова Епархије бачке. За све учеснике фестивала уприличена је трпеза љубави, где су подељене и захвалнице.

[carousel_slide id=’39284′]

Print Friendly, PDF & Email