Храм Рођења Пресвете Богородице у Сомбору прославио своју храмовну славу

У уторак, 8/21. септембра 2021. године, на Малом православном гробљу у Сомбору, прослављена је храмовна слава, Рођење Пресвете Богородице.

Свету Литургију служио је старешина храма, протонамесник Срђан Нешић, уз саслужење ђакона Александра Верића. Многобројни верни народ сабрао се како би молитвено прославио Рођење Пресвете Богородице и, према речима светих Отаца, „дан почетка спасења рода људског”.

Овогодишњи кумови Горан, Тања и Љиљана Маринић су Богородичином храму на Малом православном гробљу даривали икону Пресвете Богомајке звану „Умиљење, Серафимо-Дивјејевска. Ова икона стигла је из Русије, посредством и љубављу сестара Светојелисаветинског манастира из Минска. Пред овом иконом се молио и душу своју предао Господу и велики саровски подвижник, свети Серафим, те је из тог разлога – символично – баш њена копија одабрана као заступница свих упокојених, који са овог места чекају Васкрсење мртвих и Други Христов долазак.

После свете Литургије, за све присутне кумови су уприличили трпезу љубави. За наредну годину кумство је преузела госпођа Драга Вашек.

[carousel_slide id=’35906′]

Print Friendly, PDF & Email