У Горњем Ковиљу одржано предавање о светом Рафаилу Шишатовачком

Црквена општина и Управа парохије у Горњем Ковиљу организовала је, од 28. августа до 3. септембра, манифестацију под називом ,,Дани  светог Рафаила  Шишатовачог“.

У оквиру манифестације, уочи самог празника светог Рафаила Шишатовачког, у четвртак, 2. септембра 2021. године, парох Живко Рајиновић, парох горњоковиљски, служио је празнично бденије. После празничног бденија, свечаност је настављена у дворани Светосавског дома у Горњем Ковиљу, где је вече обогаћено предавањем историчара, г. Жељка Трифуновића, на тему „Личност и дело светог Рафаила Шишатовачког“.

На самом почетку предавања, присутнима се пригодним речима обратио домаћин манифестације, презвитер Живко Рајиновић. Предавач је приближио личност и дело, живот и страдања светог Рафаила Шишатовачког. Сви присутни, међу којима многи Ковиљчани, имали су прилику да пропутују кроз живот светог Рафаила, да се боље упознају са самим свештеномучеником и да заједнички узнесу молитву Христу, Којем је до краја, до мученичке смрти, свети Рафаило остао одан.

После предавања, отац Живко jе захвалио предавачу и свима присутнима, а молитвено сабрање је настављено у дворани, где је уприличена трпеза љубави.

[carousel_slide id=’34852′]

Print Friendly, PDF & Email