Литургијска прослава празника светог Рафаила Шишатовачког у Горњем Ковиљу

У петак, 3. септембра 2021. године, у Горњем Ковиљу је свечано прослављен празник светог свештеномученика Рафаила Шишатовачког, у оквиру манифестације под називом ,,Дани светог Рафаила Шишатовачког“.

Свечаним литургијским сабрањем началствовао је протојереј Бранислав Мркић, архијерејски намесник новосадски други, уз саслужење презвитерâ Владимира Маркова, пароха каћког, Даниела Кобиљског, пароха сивачког, Огњена Верића, пароха кисачког, и Живка Рајиновића, надлежног пароха, уз молитвено присуство презвитера Драгана Петровића, пароха из Бачког Јарка.

Прота Бранислав се пригодним речима обратио верном народу, упутивши поучну беседу о личности светог Рафаила Шишатовачког. После заамовне молитве освећени су славски дарови, а по завршетку свете Литургије подељени су дарови ученицима који су својим трудом и љубављу украсили ову манифестацију, сликајући и цртајући радове на тему ,,Светиње нашег Ковиља“.

После литургијског сабрања, у порти храма одржан је културно-уметнички програм, на којем су наступила културно-уметничка друштва ,,Лаза Костић“ и ,,Васино коло“, а потом је уприличено послужење за присутни народ.

[carousel_slide id=’34866′]

Print Friendly, PDF & Email