Чланови Ансамбла „Вила” освојили две награде на такмичењу у Русији

Георгије Игњатов и Јована Лазић – чланови Фолклорног ансамбла „Вила” Српског културно-уметничког друштва „Железничар”, као представници Републике Србије учествовали су, 23. маја 2021. године, на чувеном Фестивалу словенске народне песме „Оптинско пролеће” и освојили највиша признања.

У селекцији од неколико десетина младих учесника из православних земаља из целога света, Георгије је добио титулу Лауреата III степена, у категорији од 15 до 18 година, а Јована је проглашена апсолутним Лауреатом, Лауреатом I степена Фестивала „Оптинско пролеће”, у категорији од 18 до 22 године.

У интерпретацији по две духовне и традиционалне песме, као репрезената српског нематеријалног културног наслеђа, Георгије и Јована су достојно и на највишем професионалном нивоу представили Србију, Град Нови Сад и Фолклорни ансамбл „Вила”, о чему сведоче и њихове награде.

Фестивал словенске народне песме „Оптинско пролеће” организује, од 2010. године, братство манастира Оптинска пустиња, крај древног града Козељск у Русији.

Print Friendly, PDF & Email