У Чуругу прослављен празник Сретења Господњег

У понедељак, 15. фебруара 2021. године, када света Црква прославља празник Сретења Господњег, литургијским сабрањем у Световазнесенском храму у Чуругу је началствовао протојереј Миладин Бокорац, архијерејски намесник жабаљски, уз саслужење протојерејâ Петра Тривуновића и Милана Ђурића, као и јереја Милоја Ђорђевића. После прочитаног јеванђелског зачала, отац Миладин је беседио о празнику.

У складу са одлукама Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, после свете Литургије отац Миладин је прочитао акт који се тиче премештаја оца Петра Тривуновића, досадашњег пароха прве парохије чурушке, на трећу парохију при Светоуспенском храму у Новом Саду. Такође, отац Миладин је прочитао и акт о постављењу оца Милана Ђурића на прву парохију у Чуругу, претходно га разрешивши дужности другог пароха жабаљског у Светониколајевском храму у Жабљу на празник Света Три Јерарха, 12. фебруара 2021. године.

Архијерејски намесник жабаљски је свештеницима који су постављени на нове црквено-пастирске дужности изразио захвалност на досадашњем труду и доброј сарадњи и пожелео сваког од Бога добра и напретка у служби на коју их је Господ призвао.

[carousel_slide id=’24258′]

Print Friendly, PDF & Email