Упокојио се у Господу др Јован Славковић, некадашњи члан Епархијског савета Епархије бачке и председник Црквене општине сомборске

У уторак, 24. новембра 2020. године, на празник Светога Стефана Дечанског, у Општој болници „Др Радивој Симоновић” у Сомбору, упокојио се у Господу др Јован Славковић, некадашњи градоначелник Сомбора, некадашњи председник Црквене општине сомборске и некадашњи члан Епархијског савета Епархије бачке.

Др Јован Славковић рођен је у Сомбору 1955. године. Након завршене Гимназије у родном граду, студирао је Медицински факултет у Новом Саду, а потом је специјализовао медицину рада. Радио је у Дому здравља у Сомбору, где је до 2000. године био на дужности начелника Службе медицине рада, а од 2001. до 2004. био је управник Дома здравља у Сомбору. На првим непосредним изборима за председника општине Сомбор, 2004. био је изабран на ову дужност, коју је обављао до 2008. године. Уједно, био је и члан Председништва Сталне конференције градова и општина Србије, а заступао је Србију у Комитету региона Европске уније, као и у Савету Европе. До 2004. године био је председник Црквене општине сомборске, а од 2005, у два мандата и члан Епархијског савета Епархије бачке. У време његовог мандата, Град Сомбор је почео да издваја значајна средства као подршку за темељну обнову храмова и цркава у граду и околним селима. После 2008. године, др Славковић је поново био запослен у сомборском Дому здравља.

Вечан ти спомен, достојни блаженства, брате наш Јоване!

Print Friendly, PDF & Email