Освећење Светосавског дома у Чуругу

Његово Преосвештенство Епископ мохачки г. Исихије служио је свету архијерејску Литургију на дан Светог великомученика Димитрија Солунског, у недељу, 8. новембра 2020. године, у Световазнесењском храму у Чуругу, уз саслужење свештенства и ђакона Епархије бачке.

Беседећи после прочитаног Јеванђеља, Епископ мохачки Исихије честитао је присутнима празник, истакавши значај непоколебивог и многострадалног подвига светитеља Димитрија за веру, за Христа. Треба да, по узору на наше старе, не негодујемо, не ропћемо, да не стављамо себе испред својих ближњих, већ да ово мало страдања која нам је Господ послао искористимо да се покајемо, навео је владика Исихије.

Свету Литургију, својим умилним појањем, увеличао је хор Свети Јован Дамаскин из Новог Сада.

На предлог Црквене општине чурушке, Архијерејске грамате признања и захвалнице уручене су добротворима. После чина освећења новоподигнутог Светосавског дома, Епископ мохачки је пожелео да овај догађај допринесе још бољем парохијском животу, а настојатељ Световазнесењског храма, протојереј Петар Тривуновић, изразио је захвалност епископима бачком Иринеју и мохачком Исихију, као и свима који су на било који начин допринели изградњи Светосавског дома – простора који ће бити драгоцен за сва окупљања и сабрања верних у Чуругу.

После освећења Светосавског дома приређена је трпеза љубави, која је била на радост и молитвену корист присутних.

[carousel_slide id=’20222′]

Print Friendly, PDF & Email