У Бачкој Паланци прослављена слава храма Покрова Пресвете Богородице

У Бачкој Паланци је у среду, 14. октобра 2020. године, свечаним богослужењима прослављена слава храма Покрова Пресвете Богородице.

Прослављање храмовне славе је почело у навечерје празника, бденијем које је служио протојереј Миладин Бокорац, архијерејски намесник жабаљски, уз саслужење четворице свештеника и једног ђакона.

Евхаристијским сабрањем је началствовао протојереј Бране Миловац, парох при Алмашком храму у Новом Саду, уз саслужење седморице свештеника и двојице ђакона при храму Покрова Пресвете Богородице. После прочитаног еванђелског зачала,  празничну беседу је произнео отац Бране. У продужетку свете Литургије је обављена свечана литија са читањем светих јеванђеља, а затим су освештана три реконструисана и једно ново звоно Светојовановског храма у Бачкој Паланци.

Вечерње богослужење, у оквиру кога су освештани славски дарови, служио је протојереј Александар Брашанац, парох при храму Светих апостола Петра и Павла у Гајдобри. Њему су саслуживали тројица свештеника и ђакон.

Лепоти празничних богослужења, светој  Литургији и вечерњем, допринео је и црквени хор Свети Јован Крститељ. Хором је дириговала професор музике Снежана Жујић.

Овогодишњи црквени кум је била Месна заједница „Братство”, на чијој се територији налази храм и која је својим доприносима значајно помогла изградњу храма, првенствено у почетку изградње. Кумства за наредну годину се прихватио г. Мирослав Ненадић из Бачке Паланке.

[carousel_slide id=’18999′]

Print Friendly, PDF & Email