Пети хорски Фестивал духовне музике у Суботици

У Световазнесењском храму у Суботици, у уторак, 13. октобра 2020. године, одржан је пети хорски Фестивал духовне музике и прослављена је слава Црквеног хора Свети Роман Мелод.

Славећи мали јубилеј, Фестивал су и ове године, по пети пут, организовали Црквена општина суботичка и суботички Црквени хор Свети Роман Мелод.

Фестивал је свечано отворио протојереј Душан Ђукић, архијерејски намесник суботички, а о значају музике и музичке традиције певања присутнима је беседио г. Милош Николић, професор виолине, иначе члан Градског већа задужен за културу и образовање, који је уједно и диригент суботичког Симфонијског оркестра.

У програму Фестивала учествовали су: Црквени хор Свети цар Константин и царица Јелена из Сомбора, суботички Камерни женски хор Pro musica, Црквени хор Свети великомученик Георгије из Бечеја, хор Collegium musicum Catholicum из Суботице, као и домаћин – хор Свети Роман Мелод.

Председник суботичког Црквеног хора Свети Роман Мелод, презвитер Илија Анђелић, уз речи захвалности и подршке, уручио је повеље свим учесницима овогодишњег Фестивала духовне музике и г. Милошу Николићу, представнику локалне самоуправе.

Организацију Фестивала помогао је Град Суботица. На велику радост свих учесника, на крају свечаног програма Фестивала, у навечерје празника Светога Романа Слаткопојца пререзан је славски колач и освештано је славско жито поводом славе хора Свети Роман Мелод.

[carousel_slide id=’18833′]

Print Friendly, PDF & Email