Парастос ктиторима, добротворима, управитељима, професорима и ученицима Рождествено-Богородичине школе у Новом Саду

У уторак, 22. септембра 2020. године, у новосадском Саборном храму служен је годишњи парастос епископу Висариону, ктиторима, добротворима, управитељима, професорима и ученицима Рождествено-Богородичне школе, латинословенске у Новом Саду. Парастос је служио протојереј Бране Миловац, уредник Информативне службе Епархије бачке, уз саслужење протопрезвитера-ставрофора Стојана Билића, протонамесника Горана Димића и двојице ђакона. Парастосу је присуствовао и протопрезвитер Жељко Латиновић, настојатељ Светоуспенског храма и координатор Катихетског одбора Епархије бачке.

Сваке године, непосредно по празнику Рођења Пресвете Богородице, у Саборном храму у Новом Саду, ученици и професори Гимназије Јован Јовановић Змај молитвено се сећају епископа бачког Висариона Павловића, као и свих осталих, уснулих у Господу, ктитора, добротвора, професора и ученика Рождествено-Богородичине школе латинскословенске, претече данашње Гимназије.

Својим умилним појањем, хор Гимназије је допринео свечаном тону овог догађаја. По завршетку парастоса, присутним ученицима и професорима обратио се отац Бране и нагласио важност сећања на оне који чекају васкрсење мртвих и живот будућег века.

[carousel_slide id=’18107′]

Print Friendly, PDF & Email