На Телепу служена Литургија у спомен свештеномученика Саве Горњокарловачког

У храму Светих Кирила и Методија на Телепу, 17. јула 2020. године, служена је света Литургија у спомен исповедника вере Христове у време Другог светског рата, Светога свештеномученика Саве Горњокарловачког.

На празничном евхаристијском сабрању је началствовао протојереј-ставрофор Јован Силашки, умировљени парох из Кикинде, писац Житија свештеномученика Саве. Оцу Јовану су саслуживали протонамесник Ђорђе Стојисављевић, војни свештеник, и пароси храма Светих Кирила и Методија на Телепу.
Благодарност своју Господу је принела парохија храма на Телепу због дивног светитеља Божјег и сведока вере и љубави према Богу и људима.

На светој Литургији су учествовали ректор, професори и пријатељи Универзитета Привредна академија из Новог Сада, који су данас први пут прославили своју славу. После завршетка свете Литургије у просторијама Универзитета освештани су славски дарови.

Молитвама Светога свештеномученика Саве Горњокарловачког, исповедника вере Православне, Господе Исусе Христе Сине Божји помилуј и спаси многострадални род православни.

[carousel_slide id=’15922′]

Print Friendly, PDF & Email