Марковдан у Кули

Молитвено празновање Светог aпостола и eванђелистa Марка почело је у навечерје празника, 7. маја 2020. године, празничним бденијем којим је началствовао протонамесник Борислав Тошић, парох кулски, уз саслужење ђакона Петра Николића. За певницом су појали протопрезвитери-ставрофори Здравко Бојовић и Владислав Пајић, као и појачка група при наведеном храму.

На празник Светог апостола Марка, у богочуваном граду Кули свету Литургију служио је протонамесник Саво Николић, архијерејски намесник сомборски, а саслуживали су протопрезвитери-ставрофори Владислав Пајић и Бранислав Стојковић, умировљени парох железнички, протонамесник Борислав Тошић и ђакон Петар Николић.

После прочитаног еванђелског одељка, отац Саво се обратио житељима Куле –  храбрећи их и позивајући да умножавају веру у Господа Исуса Христа и љубав према ближњима.

По заамвоној молитви приступило се трократном опходу око храма, а у порти је уприличено послужење за сабрани народ.

Истога дана, вечерњим богослужењем началствовао је протонамесник Борислав Тошић, уз саслужење протопрезвитера-ставрофора Бранислава Стојковића и ђакона Петра Николића. После освећења славских дарова, верном народу обратио се отац Борислав, честитавши празник и храмовну славу. Старешина храма, отац Владислав Пајић, захвалио је овогодишњим кумовима – господину Немањи Вуцељи и његовој породици, на труду и љубави које су током протекле године показивали према храму у Сомбору. Залог славског колача за следећу годину преузео је господин Јован Дормошев са својом породицом. 

[carousel_slide id=’12795′]

Print Friendly, PDF & Email