Верска настава путем блога

Школе у Републици Србији су затворене од 15. марта 2020. године, када је на снагу ступило ванредно стање, које је Влада Републике Србије увела у циљу спречавања ширења коронавируса. Ученици основних и средњих школа до краја школске године неће сести у школске клупе, а Министарство просвете, науке и технолошког развоја организовало је наставу учења на даљину. Од 17. марта ђаци имају прилику свакодневно да прате наставу на ТВ каналу РТС 3, интернет порталу РТС-а и платформи РТС Планета, а од 23. марта часови су доступни и на Другом програму Радио-телевизије Србије.

Како би одговорила изазовима које је новонастала ситуација поставила пред целокупан школски систем у нашој земљи, Епархија бачка Српске Православне Цркве отворила је блог под називом Верска настава – Православни катихизис. На наведеном блогу сваке седмице ће бити постављани наставни материјали за учење веронауке. Ученици могу директно, без регистрације, приступити блогу, где из падајућих менија бирају предавање, односно градиво које желе да прате – за све предмете и разреде основних и средњих школа. Наставу организују вероучитељи Епархије бачке.

Часове на блогу Верска настава – Православни катихизис можете пратити када желите, где желите, можете да их паузирате, наставите или поново погледате.

https://sites.google.com/view/verska-nastava-eparhija-backa

Print Friendly, PDF & Email