Састанак Патријарха српског и Председника Србије

Његовa Светост Патријарх српски г. Иринеј састао се 15. марта 2020. године у Палати Србија у Београду са г. Александром Вучићем, председником Републике Србије (фото: predsednik.rs, видео: Танјуг).

Налазимо се у посебној ситуацији и пред великим проблемом, који није само наш проблем већ је проблем и целог света. То је појава корона вируса. Ми још нисмо доживели врхунац негативног дејства тог вируса, али сигурно смо на том путу. Велика нам је утеха што наша држава спремна дочекује ту појаву и што ће учинити све да се одупре негативном деловању тог страшног вируса, који, као што видимо, хара по целом свету, рекао је патријарх Иринеј.

Наша Црква ће дати свој допринос и позваће народ да послуша оно што му се предлаже, да послуша стручне људе који прате развој те страшне болести. Ако их будемо послушали сигурно ћемо имати ефекта. Црква ће учинити све да нашем народу представи страхоту коју може да изазове вирус и коју можемо зауставити својом дисциплином, одговорним понашањем и слушањем онога што нам се предлаже као начина одбране од тог великог искушења. Користим прилику да позовем све наше верне да буду дисциплиновани и да прихвате све што им се предлаже и да то што им се предлаже остваре у свом животу, у свом личном интересу. Живот је највећи дар Божји који морамо сачувати. Наравно, са обазривошћу и применом свега онога што нам се предлаже ми ћемо се молити Богу, јер верујемо да молитва може много да помогне. У Цркви ћемо спровести дисциплину у понашању верника. То ће, верујем, имати свој ефекат и свој значај. Будимо дисциплиновани, слушајмо оно што нам предлажу стручни људи. То је једини пут и једини начин да се одупремо овом великом искушењу, поручио је Патријарх српски г. Иринеј.

http://www.spc.rs

Print Friendly, PDF & Email