Митрополит волоколамски Иларион допутовао у посету Српској Православној Цркви

Његово Високопреосвештенство Митрополит волоколамски г. Иларион (Алфејев), председник Одељења за спољне црквене везе Московске Патријаршије, допутовао је 17. фебруара 2020. године у Београд.

На београдском аеродрому „Никола Теслаˮ, уваженог госта из сестринске Руске Православне Цркве дочекали су чланови Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве: Преосвећена господа eпископи бачки Иринеј и крушевачки Давид, протојереј Виталиј Тарасјев, старешина Подворја Московске Патријаршије у Београду, као и др Марко Николић, заменик директора Управе за сарадњу са Црквама и верским заједницама Републике Србије.

Митрополит Иларион је 17. фебруара, у крипти храма Светога Саве на Врачару, учествовао у приказу свог ауторског дела У шта верују православни хришћаниˮ у преводу на српски језик, док ће 18. фебруара у 12 часова одржати научно предавање на тему Православно богослужење као школа богословља и богомислијаˮ на Православном Богословском факултету Универзитета у Београду.

[carousel_slide id=’9544′]

Сусрет Патријарха српског г. Иринеја и Митрополита волоколамског г. Илариона

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј примио је Митрополита волоколамског г. Илариона у понедељак, 17. фебруара 2020. године, у Патријаршији српској у Београду.

Пријему су присуствовали Преосвећена господа епископи: бачки Иринеј и крушевачки Давид, чланови Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве, Епископ ремезијански г. Стефан и протојереј Виталиј Тарасјев, старешина Подворја Московске Патријаршије у Београду.

[carousel_slide id=’9555′]

Извор: http://www.spc.rs/sr/mitropolit_volokolamski_ilarion_stigao_u_beograd
http://www.spc.rs/sr/susret_patrijarha_irineja_mitropolita_ilariona_0

Print Friendly, PDF & Email