Подршка пројекту „Земља живих”

Његово Преосвештенство Епископ мохачки г. Исихије дочекао је у Светоархангелском манастиру у Ковиљу, 8. јануара 2020. године – на дан празновања Сабора Пресвете Богородице, г. Милоша Вучевића, градоначелника Новог Сада.

Господин Вучевић већ традиционално, другога дана Божића, посећује Светоархангелски манастир, односно штићенике Заједнице за психосоцијалну рехабилитацију и ресоцијализацију оболелих од болести зависности, и на тај начин пружа подршку пројекту Земља живих.

Епископ мохачки захвалио је Граду на помоћи, нагласивши да је велика радост то што је градоначелник издвојио време и дошао у посету. Наш тим људи који се бави проблемом зависности у овиру пројекта „Земља живих” је у сталној комуникацији са представницима Града, као и другим субјектима који помажу, а та сарадња је веома плодотворна. Заједница постоји већ 15 година и више од 1500 људи је исцељено од страшних проблема зависности, рекао је владика Исихије.

Градоначелник је навео да не треба окретати главу од проблемâ и правити се да не постоје многи облици зависности.

Овде смо да пружимо подршку штићеницима којима смо донели помоћ у виду ствари за које су се изјаснили да су им, у овом тренутку, најважније. Ми верујемо у њих, да имају снаге да се изборе са својим проблемима. Упућујемо велику захвалност Епархији бачкој и свим људима добре воље који помажу овај пројекат, рекао је г. Милош Вучевић, нагласивши да ће помоћ Града Новог Сада Земљи живих бити настављена и током 2020. године.

Господин Андреја Јовановић, координатор Земље живих, захвалио је г. Вучевићу на посети. Поред вишегодишње подршке и сарадње коју имамо са Управом града Новог Сада, сарађујемо и са представницима свих званичних институција у Републици Србији, од Министарства здравља до Канцеларије за борбу против дрога. Заједнички постижемо заиста драгоцене резултате, изјавио је г. Јовановић.

Састанку је присуствовао и протопрезвитер-ставрофор Бранко Ћурчин, духовник штићеникâ терапијске заједнице Земља живих.

Извор: https://nsuzivo.rs

Print Friendly, PDF & Email