Представљање књиге „Воља чини чуда“

У храму Вазнесења Господњег на Клиси, у петак, 13. децембра 2019. године, након вечерњег богослужења уприличено је представљање књиге под насловом Воља чини чуда, аутора Бранка Радунковића, самоуког уметника, макетара.

Присутне је поздравио протопрезвитер-ставрофор Бранко Ћурчин, настојатељ Вазнесењског храма, нагласивши да је духовно укрепљење циљ сабрања.

Људи који су здрави али духовно растројени и дезоријентисани, емотивно потпуно разграђени, они су неупотребљиви – иако су физички здрави, а има људи који су физички болесни или хендикепирани на овај или онај начин, али су они на утеху себи и свима око себе. Дух је увек тај који је примаран у односу на тело и зато је важно да човек буде духовно здрав и крепак. Потребно је да дух свој увек хранимо, негујемо, питамо правим стварима, на првом месту Јеванђељем, речју Божјом. Веома је важно да реч коју читамо и слушамо, реч којом нам се Бог обраћа, а то је реч Светога Писма, да се та реч отелотвори у нама и да постане стил нашега живота и делања, поручио је прота Бранко и позвао присутне да прочитају поучну и укрепљујућу књигу која је објављена поводом 60 година уметничког рада г. Бранка Радунковића.

[carousel_slide id=’6336′]
Print Friendly, PDF & Email