ПОКРОВСКЕ СВЕЧАНОСТИ У БАЧКОЈ ПАЛАНЦИ

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, Црквена општина у Бачкој Паланци, поводом славе храма Покрова Пресвете Богородице, организује духовне свечаности од 4. до 13. октобра 2019. године, под називом ПОД ПОКРОВОМ БОГОРОДИЦЕ.

Свечаности ће почети у петак, 4. октобра, у Народној библиотеци Вељко Петровић, отварањем изложбе под називом Ненад Барачки, свештеник, мелограф, професор. Изложбу ће отворити, а затим и одржати предавање др Предраг Ђоковић, музиколог и црквени музичар. Свечаности ће бити настављене 6. октобра са почетком у 18.30 часова, у дворани при Светојовановском храму, где ће бити представљена књига под насловом Звонари слободе ‒ Владика Николај Велимировић и Михајло Пупин. Предавање ће затим одржати Александра Нинковић Ташић, коаутор књиге.

У уторак, 8. октобра, у Светосавској дворани са почетком у 18.30 часова, биће уприличена пројекција документарног филма Доњецка Вратарница. Радња филма говори о вихору рата у коме се нашао руски манастир Иверске Богородице Вратарнице.

Др Влајко Пановић, клинички психолог на Војномедицинској академији у Београду, одржаће предавање 10. октобра, у Светосавској дворани са почетком у 18.30 часова, на тему: Криза породице.

Свечаности ће бити завршене у недељу, 13. октобра, када ће у храму Покрова Пресвете Богородице, после свете Литургије, бити одржана изложба радова ликовног и литерарног конкурса ученика бачкопаланачких основних и средњих школа на тему: 800 година од самосталности Српске Православне Цркве.

О богатом програму ових духовних свечаности, као и о храму Покрова Пресвете Богородице у Бачкој Паланци, за Радио-Беседу је говорио протопрезвитер Бране Миловац, архијерејски намесник бачкопаланачки.

Print Friendly, PDF & Email