Прослављена слава Српско-руско-белоруског братства „Свети кнез Владимир” у Суботици

По благослову Његовог Преосвештенства Епискога бачког г. Иринеја, Српско-руско-белоруско братство „Свети кнез Владимир” у Суботици, у среду, 28. јула 2021. године, прославило је своју славу.

У Световазнесенском храму у Суботици, протопрезвитер Душан Ђукић, архијерејски намесник суботички, извршио је чин благосиљања славских дарова, уз саслужење  протопрезвитера Драгана Стокина и презвитера Илије Анђелића, а у присуству чланова Братства.

У оквиру прославе славе Братства, у суботичкој Градској библиотеци одржана је промоција књиге о патријарху Павлу Ево човека, протођакона Љубомира Ранковића, уредника издавачке установе Глас Цркве из Ваљева. Овом догађају присуствовали су и представници Амбасаде Русије, Руски балкански центар са академиком Славенком Терзићем и координатором Денисом Кругловим, бившим Аташеом за културу Русије. У културно-уметничком програму учестовали су Дејан Анђеловић на фрули и народни гуслар Петар Мишевић. Приход од продатих књига намењен је за хуманитарну помоћ деци ометеној у развоју.

[carousel_slide id=’33581′]

Print Friendly, PDF & Email